En heteromuz sensin! Tüm alkışlar sana gelsin...

Bir psikiyatrsitin verdiği röportajda okumuştum. Toplumdaki en büyük homofobiklerin gizli eşcinseller arasından çıktığını, bu sayede kendilerine koruma kalkanı edindiklerini, eşcinseller hakkında ne kadar ağır konuşurlarsa insanların onların eşcinsel olduklarından şüphelenme risklerinin o kadar minimuma ineceğini düşünerek, böyle bir savunma geliştirdiklerini  söylemişti.

Aklıma hep babamın şu cümlesi geliyor böyle durumlar için. "Bi adam ahlaktan çok bahsediyorsa sen o'nun ahlakından bi işkillen kızım! İnsanın kendi ahlakı eksikse sürekli başkalarının ahlak-yoksunu olduklarından dem vurur durur!"

Ya da bi arkadaşımın bi kaç yıl önce Deniz Seki'nin uyuşturucu kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılandığı dönemde , Deniz Seki'yi durmadan eleştirenlerin kendi bakış açıma göre O'nu yargılayacak en son insanlar olduklarını düşündüğümü söylediğimde verdiği şu cevap:  "Neden şaşırıyorsun ki? Etrafına biraz dikkatlice baktığında birisi düşünce (düşmek burda zor durumda kalmak anlamında seçtiğim bir kelime sadece )  O'na ilk saldıranların her zaman, O'ndan daha aşağı seviyedeki insanlar olduğunu, kendi eksikliklerini, insanların her daim karşısındakini aşağılayarak kapatma çabasına düştüğünü göreceksin Oya'cım! Bu ibre hiç kaymaz." demişti.

Hayatımda tanıdığım en kıskanç insanların "Ben asla kıskanç değilim, kimseyi hiçbir şeyi kıskanmam!" diye bastıra bastıra söyleyenler arasından çıktığına hiç girmiyorum bile. :)

Sözün özü şu ki, dünyanın en eski ve en ilkel savaş tekniği olan "en iyi savunma saldırıdır!" düzleminden baktığımda, yaradılışımızdan bu yana aslına bir arpa boyu yol katemediğimizi düşünüyorum bazen. Okla mızrakla av topladığımız günlerden ne kadar farklıyız sahiden?

(?)

Peki, diyelim ki :
Sen dünyanın en düzgün insanısın. Ahlakın herkesten yüce, doğrun en doğru.
Tamam hiç kıskançmıyorsun da. Kimsenin etinde sütünde değilsin.
Yalan nedir bilmiyorsun. Kimseyi kandırmadın.
Birileri ayağı takılıp düştü ama sen hiç yolunu şaşırmadın. Sırça köşkünde uhreviyatını köpürtüyorsun.
Tamam eşcinsel de olma hadi. En heteromuz sensin! Tüm alkışlar sana gelsin...
ama bak, burda kocaman bir soru işareti var. Çengel gibi sallanan.
Aman dikkat et. Sallanırken kafana isabet eder filan...(?)







Yorumlar

  1. Birilerini taşlamışsın sevgili Oya.. :) ne diyeyim, hak etmişki inceden laf sokmuşsun..

    YanıtlaSil
  2. Durum tespiti diyelim Bülentcim :) Sadece zaman zaman aynaya bakalım diye...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

hoşgeldiniz

Bu blogdaki popüler yayınlar

Peki'yi kim icat etti?

ERTUĞRUL ÖZKÖK: CENAZEM KİLİSEDEN KALDIRILSIN İSTİYORUM!

Rötarlı: Grinin Elli Tonu