Yalnızlığın ayakkabıları


Acıtır biraz ama; arkadan vurma ihtimali yok. Yaylan serin. Tetikte değilsin. Derin bir nefes alıp, arkana yaslanabilrsin. Kendine hoşgeldin...ne arzu ederdin? Belki bi kahve eşliğinde, yağmurlu pencerende uzun uzun kendini dinleyebilirsin. Dilediğin kadar seninsin. Hiç yabana atma derim.  Hoş, ben kimsenin kimseyi arkadan vurma ihtimaline de pek  inanmam ama; inananlar için söyledim. Yoksa herkesin ne halt edeceğini görür de, ne hikmetse görmezden gelmeyi tercih ederiz. En azından ben böyle olduğuna eminim. Neyse konumuz yalnızlığın ayakkabıları...iyi tarafından bakıcaz ya olaya. Sonra kapıdan içeri girer girmez, istediğin yere köteleyebilirsin. Hop! diyen çıkmaz nasılsa. Alıp başucunun altına yastık bile yapabilirsin icabında, biraz saçma olur ama; hani olur ya, öyle bi fantezin vardır  belki diye dedim. Bi de istediğin kapıya çıkarabilirsin mesela, kimse o saatte orda ne işin vardı diye sor(a)maz sana! İçine giydiğin çorap mevzusuna gelelim; orda da dilediğin kadar özgür olabilrsin. Teki yırtıkmış diyelim;  kimin umrunda? Kimsenin gözüne  kendi yırtığı batmaz nasılsa!  ama bak kokuyorsa o başka; ondan yalnızken de rahatsız olabilirsin bence ama; kimseye kendi pisliği kokmaz da demişti biri bana. istersen bunu da not al, aklının bi tarafına.  Ha bi tek ipliğini bağlayıp çözmesi biraz zor gelebilir;  o da en fazla  banyodaki  bozuk musluğun şıp şıp sesi kadar tesir edebilir asabiyet katsayına. E bi zahmet onun da ipsizini al. Hepsini ben mi söyleyim? Hem zaten bana sorarsan, ipsiz olur yalnızlığın ayakkabıları.  İpi sevmez...bağlayıp çöze çöze yalama olduğundan mütevellit, adı da biraz ordan gelir aslında.

Yorumlar

  1. güzel mecradır ayakkabı... lafı olan için.. yüz kırışıklığından hallice anlatımları vardır... ama iplisi insan ruhunun aynası gibidir... çocukken bağlanamaz.... büyüyünce kör düğüm....

    YanıtlaSil
  2. Çocukken bağlan-a-maz değil de; bağlanmaz bence! çocuk ruhu "bağ" sevmez. Bağlama hissi büyüdükçe gelişen bi şey. Bağlamaya çalışmasak kör düğüm de olmuycak işte!

    YanıtlaSil
  3. Ayakkabı o bedenin ağırlığını taşır taşımasına da ancak yalnızlığı taşımaz en çokta sokakta bir şeylerde kaçmak zorunda kalırsan varlığını hissedersin belkide.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkasından kaçarken evet; peki kendinden kaçarken?

      Sil
  4. tam da anlatmak istediğim.... ama anlaşılamayan.... :)
    çocukken bağlanamaz.... kimsenin gücü yetmez manasında.... tabiatına uymaz...
    büyüyünce kördüğüm.... giydirilmişin verdiği pişmanlık hesabı....
    şimdi giydirilmiş... ucu çok açık oldu...
    ben sporları giyeyim acık koşayım ozaman.....
    bir şeylerden kaçmayayım ama.... üstüne gideyim...
    üç nokta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel olmuş evet; üç nokta değil bence nokta olmuş hatta!

      Sil

Yorum Gönder

hoşgeldiniz

Bu blogdaki popüler yayınlar

Peki'yi kim icat etti?

ERTUĞRUL ÖZKÖK: CENAZEM KİLİSEDEN KALDIRILSIN İSTİYORUM!

Rötarlı: Grinin Elli Tonu