İyi ki bi çükünüz var!?

Hayat bu! Eşref saatimiz var, eşşek saatimiz var. Her şeyi alttan alıp, gülüp geçtiğimiz, herşeyin üstüne atlayıp parça pinçik etmek istediğimiz anlar var. Bi de bizim muayyen zamanlarımız var mesela. Alnımızın ortasında pörtleyen koca bi sivilce, arkasından gelecek fırtınanın habercisi bazen. Bazen de sinsice geliyor her şey. Hissetmiyorsunuz bile. Az önce köpeğim Hatun'da farkettiğim o kırmızı yara gibi. Dün yoktu. Hatta sabah da yoktu. Şimdi var. Orda ve bütün sinirlerimi laçka ediyor baktıkça. Yarın veteriner yolcusuyuz. "Merak etmeyin, muhtemelen mantar, ve çok kolay bi tedavisi var" dedi telefonda ama; dedim ya, olmuyor işte. Sinirleriniz her an her şeyi kaldıracak güçte olmuyor. Dün çok kolay göğüsleyebildiğiniz bir ipi, bugün elinize ayağınıza dolaştırabiliyorsunuz...Tuhaf.

Saat akşam 10 civarı. Sokağın başındayım tam; apartmana yönelmek üzereyim. Önümde bir araba duruyor. İçerden kendine insan süsü vermiş bir kafa çıkıyor. Arkasındaki ticari taksiye sesleniyor. Aynen şöyle: Noooldu Laaan! .mcııık ağızlı, inersem .ikerim şimdi seni lan! İndirme beni aşağı! İneyim mi Lan! Zikiyim mi seni? ne diyon şimdi sen!?"

Valla "Allah belanı versin!" diyorum ben. İyi ki bi çükünüz var!?!? O da olmasa ne halt edecekmişsiniz? Kendinizi neyle, nasıl ifade edecekmişsiniz? ? ?
O an panikle plakasını alıp polisi arayıp şikayet etmeyi akıl edemediğime mi yanayım? Senin cehaletine, zavallılığına, aciziyetine mi yanayım? Belki karın ya da bi sevgilin var, gidip o iğrenç ellerinle ağzınla ona dokunuyorsun sonra...hepsini geçip ona mı yanayım?

Miğdem bulanıyor...
Şu an en parlak fikir lavaboya gitmek galiba.
Belki kussam, rahatlarım...





Yorumlar

  1. Dünya her ne kadar yuvarlakta olsa, girinti-çıkıntılarla dolu.. :)

    Dipnot: Her ne kadar Plüton gezegenlikten azledilse de, bak hiç aldırıyor mu? hala dönüp duruyor bicirik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen aldırıyordur bence, bazen de aldırmıyordur :P Hayat gibi işte...

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

hoşgeldiniz

Bu blogdaki popüler yayınlar

Peki'yi kim icat etti?

ERTUĞRUL ÖZKÖK: CENAZEM KİLİSEDEN KALDIRILSIN İSTİYORUM!

Rötarlı: Grinin Elli Tonu