Tavsiye mektubu : 25th hour Lingerie ve Konstantin.


İnternette aylak aylak gezinirken keşfettim. Markanın adı 25th hour Lingerie.  Yaratıcısı Seda Oturan. Markanın sayfasında biraz dolaştıktan sonra kendimden geçtim. Resmen büyülendim. Futbol sadece futbol değildir! derken erkekler tam olarak neyi kastediyor bilmiyorum ama; ben de onlardan feyiz alıp "bir iç çamaşırı sadece bir iç çamaşırı değildir!" demek istiyorum. En azından 25th hour Lingerie değil. Her biri tek tek sanat eseri gibi. Ta lisede bi kitap okumuştum. Yüzde yüz düşünce gücü. Aklımda çok keskin bi şekilde yer eden bi cümle vardı o kitapta. Diyordu ki "bir fare kapanını bile diğerlerinden daha iyi yapıyorsanız birileri mutlaka sizi bulup çıkaracaktır!"

Ota çöpe her şeye ahlaklı-ahlaksız çerçevesinden bakacaksak illa ki alın işte size bir ahlak örneği. "Her ne yapıyorsan iyi yapmaya çalışmak, baştan savma-MAK! En azından bunun için üstün bi çaba sarfetmek. Bence ibadet gibi bi şey. Özenerek hazırladığın kahvaltı masası da, düşünerek aldığın hediye de, biri bi şey sorduğunda kafanı yorarak cevap vermek de buna dahil.

Üniversitede saçlarımı ev arkadaşım Yasemin boyuyordu. O zamalar kızıldım. Saç rengimle aşk yaşıyordum ama hiç bi kuaför o tonu tutturamıyordu. Böyle durumlarda "işini kendin hallet" düsturu en iyi çare oluyor. Bikaç tonu karıştırıp benim istediğim rengi yakalamıştık Yaseminle. Önce boyar sonra da üstüne fön çekerdi saçlarıma. Ama geçiştirmeden, sıkılıp üstünden sıvazlayarak değil. Özenerek.

Bi gün dedim ki "Yaso, nasıl sıkılmıyosun ya da sıkılsan bile nasıl güzel uğarışıyosun?" Yaso'nun cevabı şu olmuştu. "Ya sana hayır, başının çaresine bak demem lazım. Ya da yapıyosam adam gibi yapmam lazım!"

Evet basit örnekler veriyorum. Ama her detay bu basitlikte gizli zaten. "Ya düzgün yap! ya da hiç yapma!!!"

Konuyu dağıttım gibi gözüküyor ama değil. Diyeceğim şu ki o caanım çamaşırlardan o kadar etkilendim ki internete girip markanın sahibini araştırdım. Üstüne üstlük bi de Türk-müş diyip kendi kendime göğsümü kabarttım. Bana noluyosa :)



Sonra da yemeyip içmeyip kim bu Seda Oturan diye kendi çapımda küçük bi araştırma yaptım. İtü'de moda tasarım eğitimi aldıktan sonra Milano'da design master yapıyor. Şimdi de markasını dünyaya satıyor!!

Markanın adı için de " amaç kadına +1 saat hediye etmek yani 25 th hour ile geceyi daha uzun kılabilmek" diyor.

Çok sevdim...

E biraz tuzlu tabi. Öyle zırt bırt siteye girip "ay şunu da istiyorum, bunu da bunu da" diyerek alışveriş yapabileceğiniz gibi değil. İmkanı olan öyle yapsın bence zaten. :)) Hoş, araştırırken de  siteden en çok erkeklerin alışveriş yaptığını öğrendim.

Kıssadan hisse, bu kadar güzel bi şeyle tanışınca sizi de tanıştırmak istedim!

SİZİ Bİ DE BİRİYLE TANIŞTIRMAK İSTEDİM..

Ben bu konuda nasıl desem, biraz "geri"yim.
Şaka değil. Acı ama gerçek.
Bi internet kurdu değilim. Teknoloji desen tam bir özürlüyüm. Geç anlarım. Şıp diye kavrayamam. Daha önce de yazdım sanırım. Blog diye bişeyin varlığıyla da blog yazmaya başladıktan sonra müşerref oldum.
Ha sonra şahane insanlar keşfettim. Çok da eğlenceli buluyorum. Facebook'un ana sayfasından sıkıldığında, twitter desen hiç sevemedim zaten ama sevenler de bi yerden sonra sıkılıyordur eminim. Öyle durumlarda can kurtarıcı gibi oluyor blog okumak.
Bi de çok kişisel bi şey blog malum. Birini okumaya başladıktan sonra onun dünyasına dahil oluyosun bi süre sonra. Sevincini kederini görüyorsun. Neye kızıyor neye isyan ediyor neyle havalanıyor? Yakıtı ne? Yola nasıl devam ediyor? hepsinin cevabını buluyorsun. Bi çeşit oto-portre gibi bi şey aslında blog.

Sevmeyenler için bi şey diyemem tabi. Ama sevenlere bi adres vericem. Kısacık şeyler yazıyor. Şiir desen değil, hikaye zaten mümkün değil. :)

Bi "şey" gibi işte.
Bi "şeye" benziyor...
ama tam olarak ne olduklarını ben de bilmiyorum.
Ne var ki her okuduğumda çok seviyorum...içimde bi yerlere dokunuyor. Adres şu şekil. http://ayycokkseyy.blogspot.com.tr/

O zaman hadi ben gittim.
Hepinizi öperim...


Yorumlar

  1. Çok merci.
    Sayende gördüm,
    Siparişi verdim.
    Medusa iyidir.
    http://www.25thhourstore.com/product/medusa-2/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buddha! şahanesin ;)

      Sil
    2. Blog'da da yazdım,
      Vaktin olursa bir ara göz atarsın ;)
      http://odavarbuddha.blogspot.com.tr/2014/05/icim-dsm-bir-bil-istedim-uyar-lingerie.html

      Sil

Yorum Gönder

hoşgeldiniz

Bu blogdaki popüler yayınlar

Peki'yi kim icat etti?

ERTUĞRUL ÖZKÖK: CENAZEM KİLİSEDEN KALDIRILSIN İSTİYORUM!

Rötarlı: Grinin Elli Tonu